Siófoki programok: magyar irodalmi klasszikusok színházi előadása

Amennyiben imádjuk a magyar irodalmat, a siófoki programok részeként most garantáltan igazi klasszikusokat tekinthetünk meg, méghozzá nem hétköznapi formában, hanem nagyszerű díszletekkel és megoldásokkal kivitelezett színházi előadások részeként.

Január 31-én, azaz most csütörtökön délután 14 órai kezdettel a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermébe hozza a Szép Ernő Színház az Egri csillagok című legendás regényt egy történelmi musical részeként, amit 160 percben, két részletben tekinthetnek meg az érdeklődők. Bár a prezentáció rendhagyó lesz, a történet fikarcnyit sem változott az egykori klasszikus óta, ezáltal 1552. szeptemberében járunk majd, Eger várában, melyet II. Szolimán szultán seregei ostromgyűrűbe fogtak, és 2 ezer elkeseredett, de annál elszántabb védő nézett farkasszemet 70 ezer vad török támadóval. Ennek a harcnak állít emléket ez a nagyszerű mű, mely a valóságban 38 napon át tartott, miközben a történetben szerelem, halál, hűség és árulás is szerepet kapott, miközben a legendás Dobó kapitány egy maroknyi sereggel képes volt visszájára fordítani a reménytelennek tűnő küzdelmet.

Ha hajlandóak vagyunk utazni egy kicsit, ezáltal ellátogatni a közeli Veszprémbe, ott február 2-án a Pannon Várszínházban Móra Ferenc egy mindenki által ismert regényéből, A Pál utcai fiúkból készült színházi előadást, illetve zenés játékot csodálhatunk meg ismert és feltörekvő színészek közbenjárásával. A rendkívül félreértelmezett módon gyerekeknek ajánlott regény történetét, mely az árulásra, a hűségre, a becsületre, a társadalom sajátosságaira, az esendőségre és a hazaszeretetre világított rá, most egy egészen sajátos formában ismerhetjük meg, a főszerepben a zenével, a ritmikával, a humorral és az eredeti mű karakterisztikus üzenetével.