Siófoki programok: Sola Scriptura és Szily Nóra előadása

A komolyabb hangvételű, mondhatni gondolatébresztő siófoki programok kedvelőinek január utolsó hetében sem kell messzire utazniuk egy kis elfoglaltságért, lévén két olyan különleges esemény is várja az érdeklődőket, melyek garantált szellemi táplálékot jelentenek majd a hosszú téli estéken.

Elsőként például tovább folytatódnak a Sola Sciptura előadások, így aki január 28-án, azaz most hétfőn a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtárba látogat (Siófok, Fő tér 2/A.), az részesévé válhat Balogh Gábor vallás- és társadalomkutató tartalmas előadásának az intézmény felnőtt részlegén. Az előadássorozat aktuális részében Sámuelről, a kitartás emberéről hallhatnak történeteket az érkezők, üzenetét átvetítve a mai korra, hiszen ahogyan Sámuel a saját népéért és az egyes emberekért küzdött annak idején, az manapság is sokak számára példaértékű és követendő cselekedet lehetne.

A Balatoni Népfőiskola előadássorozat is tovább folytatódik január utolsó hetében, így január 30-án, este 18 órai kezdettel érdemes lesz a Kálmán Imre Kulturális Központba látogatnia az érdeklődőknek (Siófok, Fő tér 2.), ahol ismét Szily Nórát várják vendégségbe a szervezők, így Szily Nóra 2.0 – Boldogság címmel folytatódik a híresség első előadása, melynek a fő kérdése a következő: Boldogság vagy elégedettség? Szily Nóra szerint csak akkor tudunk válaszolni erre a kérdést, ha mindkettőt megéljük a valóságban. Vagy nem is olyan egyszerű ez az egész? Az ismert televíziós és rádiós újságíró erre keresi majd a válaszokat amolyan igazi újságírós tényfeltárós formában, körbejárva a kérdést minden egyes létező aspektusból, miközben az élet többi nagy kérdését is igyekszik feszegetni, felnyitva ezzel sokak szemét.