Programok Siófok közelében: 10. Paloznaki Jazzpiknik

A hagyományosabb zenei fesztiválok kedvelőinek legnagyobb örömére a siófoki programok mellett érdemes lehet ellátogatni augusztus első hetében a közeli Paloznakra, ahol idén már tizedik alkalommal kerül megrendezésre a 10. Paloznaki Jazzpiknik.

Mint ahogyan azt a neve is mutatja, a Siófokhoz mérten a Balaton túlpartján elhelyezkedő esemény leginkább a családias, piknikes hangulatra, valamint a jazz műfajára koncentrál majd, így leginkább azok találhatják meg itt a számításaikat, akik ilyen élményekre vágynak.

A fesztivál augusztus 4-én, csütörtökön délután indul, és egészen augusztus 6-ig, azaz szombat éjjelig, de a vérbeli fesztiválozóknak inkább vasárnap hajnalig tart majd, méghozzá a legjobb hazai és külföldi jazz előadók koncertjével és megannyi egyéb tartalmas programmal.

Az esemény több színpadon zajlik majd párhuzamosan, így csütörtökön például olyan nevekkel találkozhatunk majd, mint a Warm Up: Andrew J, Richard Bona, Emeli Sandé, a Pandóra Projekt, Sena Dagadub, a Los Orangutanes, a Freddie Trio vagy éppen a Budapest Bossanova Duo.

Pénteken aztán a legnagyobb színpadon a Peet Project, Lisa Stansfield, a Stereo MC’s és a Jazzkovács lép majd fel, de a nap során az Infusion Trio, az Arcadenoe & Méhes Adrián, az Ineffable, Lee Oliver és a Molnár Tamás Akusztik fellépését is élvezhetjük majd.

Szombaton a nagyobbak közül kiemelendő a Random Trip, az Al Mickay’s Earth, Wind and Fire Experience, az MF Robots, de ott lesz még Temesi Berci és barátai, a Szilárd Piano Projekt, a Solére, a Csapó Ladányi Duo és a Dynamite Dudes is többek között.

A koncertek mellett természetesen megannyi gyerekprogram, túrák, gasztronómiai különlegességek és egyéb elfoglaltságok várják majd az érkezőket.