Programok Siófok közelében: A dzsungel könyve színházi előadás

Szeretnénk megtekinteni egy sokak által ismert, ám egy kissé átdolgozott, a maga nemében különleges és minőségi színházi előadást? Ha a válaszunk igen, akkor a siófoki programok mellett érdemes lehet ellátogatni a közeli Veszprémbe július első napján.

Merthogy július 1-jén kerül a színpadra A dzsungel könyve című színházi előadás a Pannon Várszínház jóvoltából, amit olyan nevek írtak, mint Dés László, Gesztesi Péter, Békés Pál, illetve természetesen Rudyard Kipling, a színpadi változat kialakításában pedig olyan hírességek működtek közre, mint Hegedűs D. Géza és Radnóti Zsuzsa.

A dzsungel könyvét, mint Kipling legendás regényét nagyon sokan ismerik, a színpadi átiratot azonban csak kevesen, pedig kiváló adaptáció lett, ami tökéletesen jelképezi emberi társadalmunk tükörképét, miközben emberi tulajdonságokkal felruházott vadak jelképezik társadalmunk lépfenéjét, illetve törvényeit.

Ebben a különleges állatvilágban nő fel Maugli, akinek elképesztően sok küzdelmet kell megvívnia annak érdekében, hogy érvényesülhessen, hogy kivívja a vadvilág tiszteletét, azonban az emberekkel szemben gyakran mégis teljesen alulmarad. Illetve majdnem, hiszen a szerelem végül győzedelmeskedik, és képes lesz Mauglit visszavinni az övéi közé, így születik meg egy vadonatúj emberpár, a modernkori Ádám és Éva.

Mindez rendkívül csodás jelenetekkel, felemelő és gyakran ellenállhatatlan humorral kerül tálalásra, méghozzá nagyszerű zenei stílusparódiák társaságában, aminek jóvoltából a végeredmény azon kevés színpadi produkciók egyike, ami bár elsődlegesen az ifjúságot célozza, de gyakorlatilag bárki meríthet belőle.