Programok Siófok közelében: A hőstenor színházi előadás

Minőségi és egyben hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető színházi előadásnak lehetünk részesei abban az esetben, ha a siófoki programok mellett ellátogatunk május 9-én, hétfőn este 19 órakor a veszprémi Petőfi Színházba, ahol A hőstenor címűkülönleges előadás kerül színpadra.

A Jászai Mari-díjas Tasnádi Csaba rendezésében bemutatott mű egy színházi bohózat, ami közel két és fél órán keresztül biztosítja a nevetést és a jó kedvet a nézők számára. Nem véletlenül, hiszen ebben a műben garantáltan rendhagyó élmények várnak ránk ezen a téren, sok-sok csavarral és humorral.

A történet alapján egy olasz tenor érkezik a clevelandi operaházba. Világhírű énekesként óriási felfordulás van körülötte, mindenki őt várja és az egész színház szó szerint lángban ég miatta, és mindent elkövetnek azért, hogy minden jól alakuljon.

Az operaház igazgatója és titkárja a legidegesebbek. Bár a tenor sztárallűrjeit nagy sikerrel kezelték – így óriási felhajtás várható a fellépéstől –, lélekben ők már az esti bankettre készülnek, csakhogy előtte akad egy óriási probléma, egy nem várt akadály: Tito Merelli hirtelen eltűnik.

A fellépésnek azonban meg kell lennie, valakinek be kell ugrania a helyére, csakhogy van egy kis akadály: egyedül a titkár van olyan állapotban, hogy megpróbálja helyettesíteni a világhírű tenort. Vajon sikerül neki? Esetleg fény derül a szörnyűségre? Egy biztos, a vígjáték során szem nem marad szárazon.

A művet olyan színészek és színésznők adják elő, mint Gaál Attila Csaba, Horváth Csenge, Kőrösi Csaba, Szeles József, Varga Szilvia, Keller Márton, Diószegi Imola és Palásthy Bea. Mindezt Madár K. Zoltán ügyelésében, Bátonyi György díszleteivel és Győri Gabi jelmezeivel, Kálmán Péter rendezőasszisztens közreműködésével.