Programok Siófok közelében: a Magyar Széppróza Napja Balatonfüreden

A Magyar Széppróza Napja rendezvénysorozatra hívja a siófoki programok kedvelőit a balatonfüredi Jókai Mór Emlékház, ahol immáron hagyományos jelleggel emlékezhetnek meg az érdeklődők a hazai szépprózáról, illetve a magyar irodalom jeles alakjairól, méghozzá kortárs formában.

A Magyar Széppróza Napja alkalmából ugyanis magyar kortárs szerzők kapnak központi szerepet, miközben a tematikához hűen megemlékeznek Jókai Mór születésének napjáról. Részeként egy igazán rangos és izgalmas irodalmi eseményen vehetünk részt, amely különösen nagy élmény lehet az irodalomkedvelők számára.

Aki esetleg nem tudná, a Magyar Széppróza Napjának megtartását még 2017-ben kezdeményezte a Magyar Írószövetség Választmánya, amit nem sokkal később, 2018. február 18-án, Jókai Mór születésnapján tartottak meg először, majd attól kezdve minden évben ezen a napon kerül rá sor a Kárpát-medence legkülönfélébb területein.

Pénteken délután 17:30-tól Balatonfüreden is csatlakozhatunk a megemlékezésekhez, méghozzá Géczi János, a József Attila-díjas, Quasimodo-, és Baumgarten- emlékdíjas íróval a főszerepben. Mellette számíthatnak még az érdeklődők A tenyérjós könyvemutatójára is, miközben az eseményen közreműködik Kovács Attila zeneszerző-zongoraművész, Oravecz Edit színművész.

Február hátrelévő részeiben a Jókai Mór Emlékház további irodalmi témájú eseménnyel is kedveskedik majd az érdeklődőknek. Február 25-én például rendhagyó irodalomóra lesz Kovács Krisztina egyetemi tanárral, majd február 26-án egy igazi időutazásra indulhatunk Füst Milántól egészen Enyedi Ildikóig, méghozzá Schein Gábor idegenvezetésével.