Programok Siófok közelében: Ab Ovo gasztro workshop – A kelt tészták világa

Szeretjük a hasunkat? Szívesen megismerkednénk rendhagyó módon és páratlan alapossággal a kelt tészták világával? Amennyiben igen, akkor feltétlenül látogassunk el a siófoki programok mellett március 26-án, szombaton a közeli Veszprémbe, ahol az Ab Ovo gasztro workshop várja majd az érdeklődőket.

Minderre a Rákóczi Ferenc utca 1-es szám alatt megtalálható Pekedliben kerül sor, ahol A kelt tészták világa kapja a központi szerepet, vagyis választ kaphatunk olyan kérdésekre, minthogy milyen a jó kelttészta, miként lehet kevés alapanyagból is rendkívül ízletes tésztaételeket készíteni, hogyan kell jó kovászt készíteni, egyáltalán mi a különbség a kovász és az élesztő között.

Ezekre a kérdésekre kivétel nélkül válaszol majd Pacsai Martin, aki hivatásos séfként pontosan tudja, hogy mitől döglik a légy, azaz mi kell a jó kelttésztához, hatalmas tudását pedig kivétel nélkül megosztja azokkal, akik érdeklődnek a téma kapcsán, sőt az elméleti tudás átadása csak a kezdetet képviseli.

Martin mindemellett két nagyon finom ételt is elkészít majd a résztvevők számára, ezáltal igazi termelői alapanyagokból mindenki a helyszínen tudja kipróbálni a lekvárral töltött gőzgombócot, amihez isteni házi vanília sodó készül, valamint az érlelt sajttal készített lángost, amihez házi tejföl, lilahagyma és füstölt mangalica szalonna lesz a feltét.

A workshop egyszerre maximum nyolc fő fogadására képes, azonban mindenki csak a megfelelő részvételi díj kifizetését követően lehet részese ennek az eseménynek, amibe természetesen beletartozik minden alapanyag is az ételek elkészítéséhez.