Programok Siófok közelében: Ádámok és Évák ünnepe tizedik alkalommal

Mindenkinek érdemes ellátogatni a siófoki programok mellett Veszprémbe április 7-én abban az esetben, ha kedveli a színházhoz kapcsolódó eseményeket és előadásokat, hiszen ezen a csütörtöki napon egy olyan téma lesz műsoron, ami jelenleg mindennél fontosabb: az összetartozás.

Az Ádámok és Évák ünnepe címre keresztelt esemény idén már tizedik alkalommal kerül megrendezésre április 7-én, délután öt óra magasságában a Veszprémi Petőfi Színházban, és bár tavaly a járványhelyzet miatt a programot törölni kellett, idén azonban onnan folytatódhat minden, ahol két évvel ezelőtt abbamaradt.

Az aktuális esemény központi témája – ahogyan már fentebb említettük – az összetartozás. Ennek a szónak manapság mélyebb értelme van, jelentése pedig sokkal fontosabb, mint eddig bármikor, így különösen hasznos elfoglaltságot találhatnak maguknak azok, akik kedvelik a kultúrát és fontos nekik az egység.

Az esemény leginkább tehetséges és egyben kultúrakedvelő diákoknak szól, egyéni vagy csoportos indulóknak Veszprém megye egész területéről, ahonnan több középiskolás csoport is jelentkezett már azért, hogy saját előadással örvendeztesse meg a helyszínre látogatókat.

A fanatikus csoportok most első alkalommal mutatják be nagy nyilvánosság előtt műveiket, amelyek mindegyike az összetartozáshoz kapcsolódik valamilyen formában. A szervezők célja ezzel nemcsak a jelentkezők kreativitásának növelése volt, hanem az is, hogy bemutassák: az ilyen színházi előadásokkal milyen könnyen lehetne még ma is tanítani, példát mutatni, sőt közösséget építeni és minőségi szórakozást nyújtani egyszerre.