Programok Siófok közelében: Ahogy tetszik vígjáték a Veszprémi Petőfi Színházban

A klasszikus színházi előadások kedvelőinek legnagyobb örömére a siófoki programok mellett érdemes lehet ellátogatni január első hetében, konkrétan már január 4-től a Veszprémi Petőfi Színházba, ahol a méltán ismert és elismert William Shakespeare egyik legendás, de mégis kevesek által ismert művét ismerhetik meg az érdeklődők.

Az Ahogy tetszik címre keresztelt színdarabot a Jászai Mari-díjas Érdemes művész, Oberfrank Pál rendezésében ismerheti meg a közönség, mint a legendás angol író egyik legcsodálatosabb és legjátékosabb darabját, melyben nyoma sincs a Rómeó és Júliából ismert drámaiságnak, a főszerepet sokkal inkább más megközelítés kapja.

Ebben a különleges vígjátékban lehetőségünk nyílik szembenézni a világ gazdagságával, megannyi ellentétével, illetve természetesen a kapcsolódó feszültségekkel, mindezt azért az íróra jellemző módon, ezáltal a szerelem hangján, megannyi filozófiai vonással, benne olyan elemekkel, mint a testvéri szeretet és gyűlölet állandó hullámvölgyei.

A cselekmény egyik főszereplője Rosalinda, a száműzött herceg lánya, aki azon túl, hogy féltékeny, követelőző és a párjáért szélsőséges formában is képes kiállni, ráadásul még a fiú szerepét is felvállalja, sőt képes mesterien rendezni az eseményeket úgy, hogy minden az ő malmára hajtsa a vizet.

A műben megannyi kedves és jól ismert alak tűnik fel, de néhány sokak által kedvelt mondás is elhangzik benne, így például nem maradhat ki a „Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő…” monológ sem.

A nagyszerű előadást olyan kiváló színészek és színésznők előadásában ismerhetjük meg, mint Szederjesi Teodóra, Horváth Csenge, Gaál Attila Csaba, Keresztes Gábor, Bulla Kristóf, Nyirkó István, Salinger Gábor, Cservenák Vilmos, Pásztor Márk, Szeles József, Kulcsár-Székely Attila, Kőrösi Csaba, Hirschl Laura vagy Módri Györgyi.