Programok Siófok közelében: Ana Moura koncert Veszprémben

Igazán különleges koncert részeseivé válhatnak azok, akik a siófoki programok részeként július 13-án, szerdán este 21 órakor ellátogatnak Veszprémbe, ahol a História Kertben – eső esetén a Veszprém Arénában – meghallgatják Ana Moura feledhetetlen előadását, akit a Budapest Bossanova Quartet előzenekar vezet majd fel.

Aki esetleg nem hallotta volna még korábban Ana Moura nevét, ő jelenleg a világ egyik legsikeresebb és talán legismertebb fado előadója, aki képes színpadra vinni világszerte Portugália legszebb és legkülönlegesebb zenei műfaját és hagyományát, benne a melankóliával, a keserédes stílussal.

Ana jelenleg a valaha élet legfiatalabb fado énekes, akit korábban a holland Edison-díjra jelöltek, de aki nem tudná, kivételes tehetségét és rendkívül elragadó, abszolút egyedi előadásmódját korábban már Golden Globe és Amalia díjakkal is elismerték, tehát a világ más részein közel sem annyira ismeretlen, mint felénk.

Eddigi pályafutása során már hat lemeze is megjelent, de többek között az ő nevéhez fűződik a legnagyobb példányszámban eladott portugál zenei album is. Desfado című ötödik lemeze egyébiránt másfél hónapon át folyamatosan vezette a portugál zenei eladási listákat.

A sztár még 2015-ben adta ki legutolsó, sorban a hatodik lemezét, aminek Moura volt a címe, és ezzel szintén egy hónapig volt az eladási listák élén a saját hazájában. Az énekesnő közben bejárta az egész világot, rengeteg fellépése volt a világ minden részén, Ausztriától kezdve, az Egyesült Királyságon át, az Egyesült Államokig bezárólag.

2007-ben még a legendás Rolling Stone-szal is fellépett, ahol Mick Jaggerrel a No Expectations című nótát adta elő, majd később volt színpadon Prince-szel, aki többször is megnézte rajongóként az énekesnő fellépését.