Programok Siófok közelében: Auer Fesztivál Veszprémben

Idén is tovább folytatódik a siófoki programok mellett kifejezetten nagyszerű elfoglaltságot kínáló Auer Fesztivál Veszprémben, aminek részeként leginkább a komolyzene kedvelői találhatják meg a számításaikat.

A fesztivál augusztus 2-a és augusztus 7-e között kerül megrendezésre, a főszerepben világszerte ismert szólisták, együttesek és versenygyőzetesek társaságában, akik mellett több fiatal tehetség is színpadra áll majd az öt nap során.

Az esemény kedden este 20 órakor kezdődik a Hangvillában, ahol Sergej Krylov és a Mendelssohn Kamarazenekar hangversenye várja majd a komolyzenei koncertek kedvelőit, de másnap, vagyis augusztus 3-án rögtön két előadás közül is válogathatnak az érdeklődők.

Szerdán ugyanis 17:30-tól a Gárdonyi Kamarazenekar koncertje várható a Hangvillában, de érdemes lesz 20 órakor a Megyeházára is ellátogatni – a Szent István Terembe –, ahol az Auer Trio Hangversenye várható.

Augusztus 4-én, azaz csütörtökön 20 órakor ismét a Megyeházát érdemes megcélozni, hiszen egy igazi külföldi híresség érkezik a helyszínre, méghozzá Jonian Ilias Kandesha képében, aki a Mendelssohn Kamarazenekar társaságában ad majd különleges koncertet.

Augusztus 5-én, pénteken este 20 órakor a Hangvillában folytatódik a fesztivál, ahol a Mendelssohn Kamarazenekar ezúttal Mischa Maisky-nak biztosítja a hátteret, míg augusztus 6-án, szombaton ugyanez a felállás várható, de a kamarazenekar mellett Roby Lakatos kerül majd a középpontba.

A fesztivál egyik legkülönlegesebb fellépése augusztus 7-én, vasárnap várható, hiszen a zárónapon este 8 órai kezdettel Sörgyári Esték: A Barokksolistene Koncertje kerül megrendezésre a Hangvilla falai között.