Programok Siófok közelében: Bakonyi Ízek Vására Veszprémben

Idén már kilencedik alkalommal kerül megrendezésre Veszprémben a Bakony Expo, vagy más néven Bakonyi Ízek Vására, mely november 11. és november 13. között tökéletes alternatívát nyújt a látogatóknak a Veszprém Arénában a siófoki programok mellett.

A hatalmas helyszínen három napon át Veszprém megyei és helyi őstermelők kínálják majd folyamatosan portékáikat, így termelők, vásározók, kézművesek pakolnak majd ki, miközben megelevenednek a bakonyi gasztronómiai és népi kultúrák – méghozzá interaktív, szórakoztató módon.

A IX. Bakony Expo központi témája ezúttal a méz lesz, ezáltal értékes receptek, konyhai praktikák és különféle kulináris finomságok társaságában idézhetjük fel ennek a természetes nedűnek a sajátosságait, miközben a rendezvény célja a környező vidék örökségének ápolása és továbbadása, mégpedig sokszínű programokon keresztül.

A programok során természetesen minden korosztályt igyekeznek majd kiszolgálni a szervezők, ráadásul nemcsak azok számára szolgálnak majd érdekességekkel, akik távolról érkeznek, rengeteg helyi is rácsodálkozhat majd a különféle gasztronómiai és kulturális hagyományokra.

Fontos, hogy a Bakony Expo is maximálisan zöld szemléletmód társaságában valósul meg, így a kiállítók, a látogatók és a szervezők egy nagy közösségként cselekednek, és mindenki a maga módján, egymást ösztönözve és inspirálva veszi ki a részét a Föld kímélése és megóvása érdekében.

Az expóval párhuzamosan ráadásul megannyi egyéb program is várható Veszprémben, így szombaton és vasárnap egész nap Méz-Méh-Méhészet kiállítás lesz a Laczkó Dezső Múzeumban, de mézes fejtörőkkel és feladatokkal vár mindenkit a Verga Zrt. erdei iskola is többek között.