Programok Siófok közelében: BonBon Matiné Műhely Veszprémben

Ismét a gyerekek számára biztosít hasznos elfoglaltságot a Veszprémi Petőfi Színház, ahová érdemes lesz ellátogatni a siófoki programok mellett május 12-én, hiszen az intézmény ad otthont a BonBon Matiné Műhely 2021/22-es évadjának.

Amint azt már a korábbi szezonban is megszoktuk, a műhely szervezői szeretnék jobbnál-jobb zenés előadásokkal szórakoztatni közönségüket, hiszen olyan darabokat vittek színpadra korábban, mint a Jancsi és Juliska vagy a Fehérlófia, de bemutatkozott náluk kortárs zeneszerzőként Dobszay-Meskó Ilona is, aki a Grimm testvérek egyik legendás meséjét, a Rigócsőr királyt dolgozta fel korábban Tarr Ferenc rendezővel.

Az előadás félig színházi, félig koncertszerű élményekkel kecsegtet a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt, méghozzá sok-sok humorral kiegészülve, hogy ezzel bizonyítsák: a zene és a képzelet együttesen olyan élményt képesek nyújtani, amihez foghatót korábban még talán semmi sem.

Sőt, a sorozat részeként mutatkozott be és kerül előadásra most az a Ludas Matyi címre keresztelt darab, amit annak idején még Fonogram-díjra is jelöltek. Ez volt az az előadás, amit Balogh Sándor csodálatos muzsikákkal dobott fel, Lukácsházi Győző pedig olyan humoros szövegeket írt hozzá, ami egészen új arcot adott a történetnek, a klasszikus zenei háttérről pedig még nem is beszéltünk.

Ezen felül a mostani Matiné Műhelyben előadásra kerül a Bácsi Fülharmonikusok: Kacor Király és A három kismalac című meséje is. A háttérben a gyerekek egy igazi kamaraegyüttest csodálhatnak majd meg, a tagok között évtizedes múlttal és zenei tapasztalattal rendelkező muzsikusokkal, akik a szakma kiválóságainak tekinthetők.

Olyan nevekről van itt szó, mint Bogáti László – hegedű, brácsa, Kiss Gy. László – klarinét, tárogató, szaxofon, Balogh Sándor – harmonika, Lukácsházi István – nagybőgő és Lukácsházi Győző – tuba, próza.