Programok Siófok közelében: David Yengibarian Trio koncert a Papírkutyában

Szeretjük a világzenét? Szívesen részesei lennénk egy olyan koncertnek, ahol a jazz és a világzene ötvöződnek a kimagasló minőséggel és egyediséggel? Ebben az esetben a siófoki programok mellett érdemes lehet ellátogatni május 25-én a közeli Veszprémbe.

Azon belül is szerda este 19 órakor a Papírkutyába, a Szabadság tér 9. szám alatti szórakozóhelyre, ahol egy közel másfél órás koncertet ad majd a David Yengibarian Trio, ami garantáltan olyan muzikális élményt nyújt az egybegyűltek számára, ami közel sem nevezhető hétköznapinak.

A trió fő zenei agytrösztje és zsenije David Yengibarian lesz, aki már 1995 óta él Magyarországon, részben azért, mert itt indította zenei tanulmányait, majd évekkel később az egyik legkeresettebb és legismertebb előadóvá vált a jazz- és a világzene kategóriájában, méghozzá nemcsak előadóként, hanem zeneszerzőként egyaránt.

Pályafutása során már hat saját lemezzel jelentkezett, de színházi- és filmzenei komponálásban egyaránt az élen helyezkedik el, különlegessége pedig a népzenei beütés, hiszen akár saját tételeiről legyen szó, akár átiratokról, az örmény zenei hagyományok lemoshatatlanul megjelennek a játékában.

Mindehhez ráadásul nem kevés balkáni népzenei, európai és amerikai jazz, argentin tangó, valamint improvizáció egyaránt belefér, sőt óriási hatást gyakorolt a zenészre Astor Piazzolla semmivel sem összehasonlítható zenéje.

Triója már 1999 óta zenél együtt, és bár a több mint két évtized során rengeteg átalakuláson esett át, azonban mindig is a hazai jazz színtér legismertebb képviselői fordultak meg mellette. Aktuális koncertjén a zenész társai Vajdovich Árpád basszusgitáros és Badics Márk dobos lesznek.