Programok Siófok közelében: Erdők könyve bábszínházi előadás

Gyermekünk odáig van a bábszínházért, és szeretnénk egy maradandó előadásra vinni a siófoki programok részeként? Ha igen, akkor érdemes lehet ellátogatni július 30-án, szombaton délelőtt 10:30-kor Balatonföldvárra!

A Kultkikötőbe érkezik ugyanis ebben az időpontban az Aranyszamár Bábszínház annak érdekében, hogy előadják az Erdők könyve című előadást, mely Wass Albert: Erdők és tavak könyve című legendás és méltatlanul alulértékelt könyve alapján készült Strausz Tünde közbenjárásával.

Ebben a különleges műben igazán rendhagyó kérdésekre kaphatunk válaszokat. Megtudhatjuk például, hogy az erdőben termő gombák nem csak úgy vannak, hanem azokat a Gombacsináló Manó teremti, a réti virágoknak pedig mindegyike egy-egy tündérnek az otthona.

Persze mindez még messze nem minden! Az előadásból megtudhatjuk, hogy a vaddisznók honnan tudják, hogy az orrukkal kell túrni a földet, hogy a madarak kitől tanultak énekelni, sőt még az is kiderül, hogy bizony néhanapján a tündérek is lehetnek szomorúak.

A bábelőadáson gyermekek és felnőttek egyaránt rádöbbennek arra, hogy milyen sokmindent nem tudtak, sőt még csak nem is sejtettek az erdő mélyén történő dolgokról, de az Aranyszamár Bábszínház jóvoltából most minden kiderül, így ha ismét erdő közelébe tévedünk, akkor már minden sokkal világosabb lesz.

A darabhoz olyan mesékből merítettek ihletet a szerzők, mint a Mese az erdőről, a Bulámbuk, a Mese a vén Gombacsinálóról és a Mese a kis szürke nyúlról. Mindezt közérthető, gyermek- és családbarát, bábszínházi formátum mellett.