Programok Siófok közelében: Esőember színházi előadás Veszprémben

Emlékezetes színházi előadásra kerül sor január 24-én, hétfőn este 19 órakor a veszprémi Petőfi Színházban, ahová érdemes lesz ellátogatni a siófoki programok mellett, hiszen Dan Gordon legendás művét, az Esőember című drámát tekinthetik meg az érdeklődők.

A másfél órás előadás ráadásul közel sem lesz hétköznapi, hiszen Anger Zsolt, a Jászai Mari-díjas rendező vitte színpadra ezt a változatot, méghozzá az MGM filmje, ezáltal Ronald Bass és Barry Morrow forgatókönyve alapján, így a történet sokak számára már jól ismert, de a kiváló színészeknek és színésznőknek hála most mégis egy kicsit új életet kapott.

Az Esőember alapvetése, hogy a szeretetnek nagyon sokféle formája létezik, azonban közülük egyik sem mentes a nehézségektől. Főhősünk egy tipikus mai, modern gyermek, egy arrogáns, magabiztos és pénzéhes üzletember, aki sikeres vállalkozó, és minden egyes embert csak egy darabkának tekint a nagy kirakóson belül, az üzleti tervek, illetve célok garmadáin belül.

Életét és mentalitását pedig még az sem tudja módosítani, amikor kiderül, hogy apja – akit már évek óta nem látott – váratlanul meghal. A halálesetnél sokkal jobban megrázza a tudat, hogy az apa semmit sem hagyott rá, pedig hatalmas vagyona volt, de mégsem ő az örökös. Hogy akkor ki örökölte meg a többmillió dollárt?

Egy testvér, akinek a létezéséről hősünk nem tudott korábban. Ráadásul nem egy átlagos testvér, hanem egy autista testvér, aki ráadásul néhány területen igazi zseninek nevezhető, és egész életét egy intézetben élte, közben pedig fogalma sincs arról, hogy valójában milliomos.

Ezzel pedig kezdetét veszi egy történet, aminek részeként az arrogáns üzletember teljesen megváltozik, hiszen beteg testvére megmutatja neki, hogy az életben sokkal fontosabb dolgok is vannak, mint a pénz.