Programok Siófok közelében: Fuvolavarázs – Győri Noémi és Madaras Gergő estje

Igazán különleges és minőségi interaktív családi koncert részesei lehetnek azok, akik július 19-én, azaz holnap este 19:30-kor ellátogatnak Balatonalmádiba, ahol a Klassz a pARTon eseményeként, a siófoki programok mellett egy fergeteges fuvolakoncert részesei lehetnek.

A Fuvolavarázs Győri Noémi és Madaras Gergő közös estje lesz, akik egyfajta interaktív családi koncertként megismertetnek minket a zeneirodalom valamennyi gyöngyszemével, de természetesen magával a hangszerrel is közelebbi ismeretséget köthetnek a látogatók – méghozzá közvetlenül a művészektől.

A két zenész segítségével lehetőségünk nyílik megismerni az egyes zenei darabok valamennyi izgalmas történetét és ritmusát, sőt a bennük ügyesen és ízlésesen elrejtett népdalokat, miközben a már-már virtuóz hatású futamok között megtaláljuk a Balaton hullámzását, a tüzes dallamokat, miközben a bátrabbaknak még a vezénylést is lehetőségük nyílik kipróbálni.

A két fuvolistát egy harmadik zenész, Madaras Miriam kíséri majd közben hegedűn, miközben olyan legendás örökzöld klasszikusok csendülnek majd fel az előadáson, mint J.J. Quantz: Sonata No.1 G major, QV 3:2:1, Op.2, Bartók Bélka: Duók, válogatás a 44 hegedű duóból, Maria-Theresia Paradis: Sicilienne, Wolfgang Amadeus Mozart: Részletek a Varázsfuvolából, Jochan Sebastian Bach: F-dúr Duett, Lamentabile – Presto, vagy Anton Dvorak: Szláv táncok, No.1, No.8.

A színpadon látható duó, azaz Győri Noémi és Madaras Gergely nemcsak a zenei életben, hanem a magánéletben is társak, a közelmúltban pedig egy közös lemezük is megjelent, aminek részeként Doppler és Kuhlau romantikus, illetve virtuóz műveit rögzítették.