Programok Siófok közelében: Gyárfás István és Pintér Péter jazzkoncertje

Szívesen részt vennénk egy olyan vérbeli jazzkoncerten, mint a járvány előtti időszakban? Akkor a siófoki programok részeként látogassunk el március 16-án este 19 órai kezdettel a közeli Veszprémbe, a városban található Papírkutyában (Szabadság tér 9.) ugyanis minőségi jazz koncert veszi kezdetét.

A kérdéses helyszínen ugyanis várhatóan egy másfél órás koncertet ad majd Gyárfás István és Pintér Péter, akik alkalmi duójuk részeként a jazz hőskorát idézik meg előttünk néhány örökzöld sláger részeként, de inkább lássuk, hogy miért érdemes már személyük és tudásuk miatt is ellátogatni a helyszínre.

Gyárfás István például az ország egyik legismertebb jazzgitárosa, aki oktatóként és zeneszerzőként egyaránt érdekelt a színtéren. Saját zenekara mellett nagyon gyakran lép színpadra olyan formációkkal, mint a Premecz-Gyárfás Organ trió vagy a Gyafi and Friends.

A kortárs magyar jazz szcéna egyik ismert alakjáról van szó, aki rengeteg külföldi világsztárral állt már egy színpadon, így olyan hírességek oldalán pengetett, mint George Duke, Peter Erskine, Benny Green, Scott Hamilton, Gregory Hutchinson, Reggie Johnson, Herbie Mann, Joe Murányi, Ken Peplowsky, Chris Potter, Ed Thigpen, Alvin Queen, Warren Vaché vagy Jimmy Woode.

2013-ban elnyerte az év legjobb jazzgitárosának járó díjat az egyik legrangosabb magyar jazz szaklap közönségszavazatai alapján, majd utána két egymást követő évben a szakma is neki ajándékozta ezt az elismerést, majd munkásságát 2016-ban az egyik legrangosabb szakmai életmű-elismeréssel, a Szabó Gábor díjjal koronázták meg.

Pintér Péter ezzel szemben egy ismert jazz zongorista, aki oktató mellett Creative Art díjas előadóművész, aki volt a Montreux-i jazz zongoraverseny előadója, 2017-ben pedig elnyerte a Youth International Jazz Competition legjobb szólistájának járó díjat.

Rendkívül egyedi játékmóddal büszkélkedhet, aminek részeként a dinamika, a romantika és a technika sajátos elegye egyaránt megfigyelhető. István oldalán kifejezetten különleges és interaktív előadásmód jellemzi, ahol nagyon gyakoriak az érzelmi szélsőségek.