Programok Siófok közelében: Hagymácska mesemusical Veszprémben

Az oroszok mindig is nagyhatalomnak minősültek a mesemusicalek világában, amennyiben pedig szeretnénk, a siófoki programok részeként érdemes lehet ellátogatni a közeli Veszprémbe, ahol Hagymácska címmel egy igazán klasszikus és különleges darab kerül bemutatásra a Petőfi Színházban

A Hagymácska Bozsó József rendezésében került bemutatásra először a kérdéses intézmény falai között, aminek az alapját egy klasszikus orosz népmese adja, amit odakint rengetegen ismernek, a tanulságos kis történetet pedig most Magyarországon is lehetőségük nyílik megismerni a musicalrajongóknak.

A Hagymácska nem egy szokványos musical, itt és most teljes egészében kilépünk a realitás világából, hogy egy olyan képzeletbeli világba csöppenhessünk, ahol mindent a zöldségek és a gyümölcsök uralnak. Itt találkozhatunk először Hagymácskával, aki Hagymapó jogaiért harcol, miután Tormagasságos uraság és félelmetes uborka hadserege megpróbálja elnyomni őt.

A harcban szerencsére nincs egyedül, rengeteg barátja, így Retek Rita, Körte, Paradicső úrnő és Tökficsúr is megjelenik a történetben, hogy a legkülönfélébb csínytevésekkel és tréfákkal törjenek borsot a rettegett nagyúr orra alá.

A Hagymácska mesemusicalt olyan színészek és színésznők viszik színpadra Veszprémben, mint Keller Márton, Nyirkó István, Horváth Csenge, Cservenák Vilmos, Módri Györgyi, Keresztes Gábor, Gaál Attila Csaba, Hirschl Laura, Morgan Matilda, Kulcsár-Székely Attila, Kálmán Péter, Zámbó Dávid és Kulcsár-Székely Gábor.

A mű Bozsó József rendezésében kerül színpadra, Óhidi Levente zenei rendező, Libor Katalin díszlet- és jelmeztervező, valamint Oberfrank Réka koreográfus segítségével.