Programok Siófok közelében: Hair musical Veszprémben

A klasszikus musicalek kedvelőinek legnagyobb örömére egy igazán különleges előadásra kerül sor augusztus 2-án, kedden este 20 órakor a veszprémi Pannon Várszínházban, ahol a hippikorszak egyik legendás alkotása, a Hair kerül színpadra.

A Galt MacDermot, James Rado és Gerome Ragni által írt, illetve kitalált mű itthon Likó Marcell és Marton Lívia dalszöveg-fordításaival, valamint Vándorfi László magyar fordításaival kerül színpadra, a főszerepben Claude Bukowskival.

Hősünk egy Európából kivándorolt család legifjabb gyermeke, egy fiatal, életerős fiú, aki a vietnami háború miatt behívót kap a hadseregtől, hogy itt az idő, be kell vonulni katonának, ami azokban az időkben igencsak nagy rizikó volt, hiszen valamennyi besorozott megtapasztalta a háború borzalmait.

Bukowski azonban eleget tesz a behívásnak, de mielőtt bevonul, meg akarja nézni New Yorkot, ahol összehozza a sors néhány szabadságvágyó, a háború ellen tüntető hosszúhajú hippivel, akik bár nagy hatást gyakorolnak rá, végérvényesen azonban nem tudják eltántorítani a katonaságtól.

A Berger által vezetett hippicsapat mellett pedig Bukowskit megtalálja a szerelem, megízleli a lázadás ízét és a drogok hatását, miközben megtapasztalja az önazonosságot, hogy miként legyen hű elsősorban önmagához, és csak aztán mindenki máshoz.

A történet tele van humorral, bulival, szerelemmel és barátsággal, azonban az egész egy olyan végkifejlettel zárul, ami egyszerre tanulságos és megrendít is egyben.

Mindezt musical formájában ismerhetjük majd meg a színpadról, méghozzá mára világhírűvé, sőt legendás örökzöldekké vált dalok társaságában.