Programok Siófok közelében: indul a kőröshegyi tulipánszüret

Itt a tavasz, előbújtak a föld alól az első virágok, így a tulipánok is, a Kőröshegyi Levendulás pedig ismét megrendezi immáron évek óta hagyományos tulipánszüretjét, ami a siófoki programok mellett egy kiváló délutáni elfoglaltságnak ígérkezik az elkövetkezendő napokban.

A 11 naposra tervezett esemény részeként Magyarország legnagyobb tulipánszüretje kerül megrendezésre, ahol közel félmillió tulipán várja a szép csokrok kedvelőit.

A virágoskert idén már hatodik alkalommal nyitja meg a kapuit a tulipánrajongók előtt, és miután tavaly hihetetlen népszerűségnek örvendett a kezdeményezés, idén dupla mennyiségű virág várja az érkezőket, sőt újabb területek és fotós elemek várják az érdeklődőket a Balaton közvetlen közelében.

Direkt a fotózás kedvelőinek ebből a célból két elkülönített tulipánmező is kialakításra került annak érdekében, hogy megfelelő háttér mellett készülhessenek látványos szelfik és portréfotók.

A kert egyes részein folyamatosan virágoznak majd a tulipánok, méghozzá a legkülönfélébb fajták, színek és alakzatok mellett. Az érkezők számára fokozatosan nyitják majd meg azokat a mezőket és sorokat, amelyek leszedhetők lesznek, így garantálva, hogy mindenkinek jut majd friss tulipán, ha ellátogat a kertbe.

Konkrétan a tulipánvásár egészen május 1-ig tart majd, noha az időjárás és a virágzás függvényében ez természetesen még változhat. Fontos továbbá megismerkedni a Kőröshegyi Levendulás házi rendjével is, hogy betarthassuk a szabályokat és ezzel biztosíthassuk, hogy jövőre is kinyithasson a kert.