Programok Siófok közelében: ingyenes barista nyílt nap Veszprémben

Amennyiben szeretnénk megismerkedni a baristák és a bármixerek különleges világával, akkor a siófoki programok mellett érdemes lehet ellátogatni január 19-én a közeli Veszprémbe, azon belül is a Hajópincér és BestMixer Iskolába, ahol egy ingyenes barista és bármixer nyílt nap kerül megrendezésre.

Az oktatási központ keretein belül lehetőségünk nyílik mindent megtudni arról, hogy mi történik a bárpult mögött, méghozzá egyenesen a szakma legjobbjaitól. Ez különösen nagy ösztönző lehet, hiszen manapság a legnépszerűbb és az egyik legkreatívabb szakmák közé sorolható a baristák és a bármixerek, valamint bártenderek teendője.

Hogy mit is takar pontosan ez a szakma, és mi kell ahhoz, hogy mi is ezt dolgozhassuk, hovatovább sikeresek legyünk benne akár a munkában, akár csak otthonunkban? Erre a kérdésre egy nagyon átfogó választ kaphatunk a nyílt napon tartandó előadás során, mely a Minden, ami kávé és minden, ami koktél címet kapta.

Ebből a prezentációból lehetőségünk nyílik megismerkedni a kávé eredetével, a kávépörkölés mikéntjével, illetve fontosságával az ízvilág kapcsán, miközben a különféle kávéitalok elkészítésére, a különböző alternatív módszerekre és természetesen a trendi kávékoktélokra és a kávélimonádékra egyaránt nagy figyelem szegeződik majd.

Ez azonban még közel sem minden! A nyílt napon minden érdeklődő kipróbálhat majd egy professzionális kávégépet, ahol megkóstolhatunk majd egy BestMixer Speciality kávét, amit egyedileg pörköltek.

Az előadás során természetesen ismerkedhetünk még a koktélok eredetével, egyes típusok elkészítési módjával, néhány bártending technikával, de természetesen a hazai és a külföldi bármixerek fizetéséről egyaránt szó esik majd.