Programok Siófok közelében: irodalmi romkoncertek Veszprémben

Szeretjük az irodalmat, a koncerteket és a fesztiválhangulatot? Akkor garantáltan maradandó élményt nyújt majd nekünk szeptember 11-én, azaz most vasárnap a siófoki programok mellett Vecsei H. Miklós és Balla Gergő József Attila estje Veszprémben.

A különleges irodalmi romkoncertek névre keresztelt eseménysorozat záróakkordjaként beharangozott előadás idén utoljára ad lehetőséget arra, hogy megtapasztaljuk ezt az egészen különleges élményt, mely a veszprémi Margit-romoknál kerül megrendezésre, tehát kifejezetten különleges helyszínen.

Az estét teljes egészében József Attilának szentelik a szervezők, így rendhagyó meséket és történeteket hallhatunk majd a legendás magyar költő életéről, méghozzá sok-sok saját versével és természetesen zenével kiegészülve.

Az irodalmi romkoncert programsorozat célja, hogy a környezetterhelés mértékének minimalizálását támogassa, ezáltal az előadások a természetben, történelmi helyszíneken kerülnek megrendezésre, ezzel is segítve a zero waste mozgalmat, illetve támogatva a történelmi értékek és emlékhelyek megismerését.

Az esemény a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Romkoncert sorozat részeként valósult meg, a záróesemény pedig a korábbi előadásokhoz hasonlóan teljesen ingyenes, azonban a megjelenés minden esetben előzetes regisztrációhoz kötött.