Programok Siófok közelében: japán teaszakértő előadása Balatonfüreden

Kedveljük az ízletes teákat? Mindig is szerettük volna tudni, hogy miként készül az egyedi, ellenállhatatlan és megismételhetetlen japán tea? Ebben az esetben a siófoki programok mellett érdemes lehet ellátogatnunk június 2-án, csütörtökön Balatonfüredre.

Azon belül is a Gyetvai Villába, ahol immáron második alkalommal érkezik Simon Erzsébet japán teaszakértő annak érdekében, hogy mindenkit beavasson a japán teák készülésének és sajátosságainak különleges világába.

A csütörtökön délután 16 és 18 óra között tartandó esemény a Deák Ferenc utca 23-as szám alatt kerül megrendezésre, a fejenként 5000 forintos belépő pedig nemcsak az előadás megtekintésére jogosítja a látogatókat, hanem az eredeti japán tea megkóstolására, valamint egy palack balatoni bor hazavitelére is.

Aki nem ismerné, Simon Erzsébet eredetileg porcelántervezőként kezdte pályafutását, és ez hozta magával a teaivás hagyományának megismerését, különösen a csészék és a kannák iránti szenvedélyét, hiszen a teamesterek folyamatos elvárásokat támasztottak felé.

Hogy jobban megismerje a témát, Ázsiába utazott. Először Kínában ismerte meg a porcelánművészet múltját, majd onnan egyenes út vezetett a híres teaföldekre, ahonnan előbb India, majd Sri Lanka, Nepál, Korea és végül Japán következett.

Különösen utóbbi gyakorolt rá jelentős hatást, aminek okát mi is megérthetjük majd, ha ellátogatunk az említett időpontban Balatonfüredre és megkóstoljuk az igazi japán teát.