Programok Siófok közelében: Jazz klasszikusok élőben a Fallin Birds tolmácsolásában

Szeretjük a minőségi jazz zenét? Szívesen hallgatnánk kedvenc műfajunkat élőzenei közegben annak ellenére is, hogy véget ért már a nyár? Ha igen, akkor látogassunk el november 2-án este Veszprémbe, ahol a siófoki programok mellett igazi jazz klasszikusokat hallgathatunk meg élőben.

A november 2-án este 19 és 20:30 között megszervezésre kerülő esemény a Papírkutyában várható (Veszprém, Szabadság tér 9.), mely azon túl, hogy kutyabarát helyszín, ráadásként még elképesztően hangulat is, tehát biztosan megtalálják majd itt a számításaikat az élőzene szerelmesei.

Különösen akkor, ha imádják a jazz műfaját, és annak is leginkább a klasszikus örökzöldjeit, hiszen a kérdéses helyszínen a Fallin Birds nevű zenekar csap majd a húrok közé, és adnak elő igazi jazz klasszikusokat, méghozzá sajátos körítéssel, sajátos gipsy jazz gitározással, kromatikus szájharmonikázással, illetve annak hegedűszerű hangzásával kiegészülve.

A kérdéses zenekar csak duóban lép fel, így a színpadon mindössze Medve Balázst (Teddy Harpo) láthatjuk majd, méghozzá Kádár Dávid (Valami Swing) társaságában, és miközben előbbi a szájharmonika megszólaltatásáért és az énekért lesz a felelős, utóbbi a nagyszerű gitárémákért.

Aki nem hallotta még színpadon a Fallin Birds duóját, az biztosan egy nagyon eredeti formációt láthat majd, hiszen Balázs határozottan kellemes, de mégis nagyon erős baritonja minden esetben egy rendkívül harmonikus egységet képvisel majd Dávid autentikus gitárkíséreteivel, annak ritmikájával.

A repertoárban lesznek érzéki balladák, latin ritmusok, improvizatív bepopok, egyszóval igazán széles skála várható – a klasszikus örökzöldek teljes palettáján át.