Programok Siófok közelében: Jókai-bableves főzőverseny

Szeretnénk részt venni egy különleges főzőversenyen, ahol minden, még az étel neve is Jókai Mórhoz köthető? Ebben az esetben érdemes lehet a siófoki programok mellett ellátogatni a közeli Balatonfüredre!

Immáron hagyományos formában ugyanis idén is megrendezésre kerül a XXXI. Jókai Napok egyik kötelező programelemeként a balatonfüredi Koloska-völgyben az a gasztronómiai esemény, aminek részeként a helyi és a környékbeli szakácsok minden évben összemérik a tudásukat egy jó kis Jókai-bableves főzésének érdekében.

A főzőversenyre ismét háromfős csapatok nevezését várják a szervezők, a korábbi évek tapasztalatai alapján pedig idén is biztosan hatvannál is több csapat próbál majd szerencsét a megmérettetésen, méghozzá a Koroska-völgy jóvoltából igazán hangulatos közegben.

Ennek jóvoltából többtucatnyi ízletes Jókai-bableves receptet nyílik lehetőségünk megízlelni majd a helyszínen, ha április 30-án, szombaton délután ellátogatunk a völgybe. Bár az esemény már 10 órakor elindul, amennyiben azonban enni is szeretnénk, akkor érdemes lehet később érkezni valamivel.

Az indulók természetesen díjban részesülnek – nemcsak az ételekkel, a legötletesebb elnevezéssel is lehet már indulni –, miközben a látogatók garantáltan tele hassal érkezhetnek majd haza.

Fontos ugyanakkor, hogy a völgy egy természetvédelmi terület, ezért mindenkit, indulókat és látogatókat egyaránt arra kérnek a szervezők, hogy ügyeljenek környezetük tisztaságára, különösen a műanyagok mellőzésére.