Programok Siófok közelében: kertmozi a lovasi Nagy Gyula galéria kertjében

Ha nyár, akkor szabadtéri mozizás. Sokak számára ez nagyon fontos elfoglaltság a legmelegebb évszakban, és amennyiben mi is így vagyunk, esetleg még soha nem tapasztaltuk meg korábban ezt az élményt, a siófoki programok mellett most lehetőségünk nyílik rá.

Mindehhez pedig nem is kell mást tennünk, mint ellátogatnunk a közeli Lovasra, ahol a Nagy Gyula galéria kertjében augusztus 9-én, azaz kedden este 21 órától egy igazi nyáresti kertmozis élmény várja az érdeklődőket.

Az aktuális előadás részeként például egy hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető mű kerül majd terítékre, egy a televízióban még biztosan nem vetített spanyol krimi, a 2019-es A Goya gyilkosságok, aminek az érdekessége az lesz, hogy eredeti nyelven, de természetesen magyar felirattal tekinthetjük meg.

A 16 éven aluliaknak nem ajánlott művet Gerardo Herrero rendezte és olyan ismert spanyol színészek kaptak benne szerepet, mint Maribel Verdú, Aura Garrido vagy Ginés García Millán.

A történet egy rejtélyes sorozatgyilkosságról szól, ami érdekes egyezést mutat, hiszen az áldozatok kizárólag a felső tízezerből kerülnek ki, és azok közül is csak bizonyos karaktereket, egészen konkréten a művészetek pártolóit célozza a rejtélyes gyilkos.

Bárki is legyen az elkövető, annyit elárul magáról a kézjegyei által, hogy szeretné megidézni a világhírű spanyol festő, Francisco de Goya legbizarrabb festményeit, arra azonban nem tudnak fényt deríteni a rendőrök, hogy milyen indíttatás vezérli.

A nyomozást két rendőrnő, a veteránnak számító Carmen és fiatal társa, Eva vezetik, akik csakhamar realizálják, hogy életük egyik legnehezebb ügylete áll a háttérben, hiszen itt nem egy amatőrrel, hanem egy elmebeteg profival van dolguk, aki minden nyomot képes eltüntetni maga mögött.