Programok Siófok közelében: komolyzenei koncert Veszprémben

Aki szereti az élőzenét, az április utolsó hetében garantáltan megtalálhatja majd a számításait a siófoki programok részeként, hiszen komolyzenei és más zenei események is megtalálhatók lesznek a közeli Veszprémben.

Április 25-én, hétfőn este 19 óra magasságában például a Győri Filharmonikus Zenekar érkezik a városba, hogy a Hangvilla falai között egy különleges komolyzenei előadást prezentáljanak az érkezők számára, a főszerepben igazi francia klasszikusokkal.

A sorozat záróestjeként funkcionáló koncerten Bizet és Ravel műveiből válogatott Dubóczky Gergely, akinek a vezénylete mellett olyan klasszikusok elevenednek majd meg, mint a Carmen szvit vagy a Bolero, de ez még közel sem minden.

Az eseményen biztosan felcsendül majd Bizettől az első C-dúr szimfónia, de a második felvonásban nemcsak a Bolero hangzik el Raveltől, hanem a La Valse és a Menuet antique is, így egy igazi komolyzenei csemege részeseivé válhatnak azok, akik ellátogatnak a Hangvillába.

Amennyiben a komolyzene mellett inkább csak egy élőzenei előadásra vágyunk, április 27-én is érdemes lehet ellátogatni Veszprémbe, ahol este 7 órától a Papírkutya falai között a Blues MD lép színpadra, a főszerepben Szebényi Dániel Artisjus-, Petőfi- és Öröm a zene díjas billentyűssel, valamint Mike Gotthárd gitárvirtuózzal.

Aki esetleg kevésbé ismerné őket, manapság mindkét zenész Tátrai Tiborral zenél, méghozzá Borlai Gergő és Kéri Samu társaságában, de Dani a Random Trip mellett megannyi egyéb hazai és külföldi formáció állandó közreműködőjeként is ismert.

Ebben a különleges duóban mindent a vérbeli blues-nak és rocknak rendeltek alá az ötletgazdák, aminek jóvoltából egy igazán fergeteges, mi több különleges élmény vár azokra, akik ellátogatnak a helyszínre, ahol saját dalok és feldolgozások egyaránt felcsendülnek.