Programok Siófok közelében: Könyv-Bor-Jazz Fesztivál

A korábbi évek mintájára idén is megrendezésre kerül Balatonfüreden a Könyv-Bor-Jazz Fesztivál névre keresztelt esemény, ami a siófoki programok részeként újfent a városba, főként a Tagore sétányre szólítja az érdeklődőket csütörtök és vasárnap között.

A fesztivál már június 9-én, csütörtökön elindul, de aznap csak este 18 órakor várható egy érdekes előadás Korzenszky Richárd emeritus perjel jóvoltából, aki az olvasás értelméről és jelentőségéről tart egy nagyon átfogó előadást az egybegyűlteknek.

Június 10-én, pénteken már egy kicsit változatosabb események elébe nézünk. Reggel 9 órától délutánig Csodaceruza címmel Sándor Csilla, a lap alapítója bemutatja a lapszerkesztés alapjait a kisiskolás diákoknak. Délután 17:30-tól aztán könyvbemutató és látványfőzés lesz a Fortyogó Fazékban Tornyos Balázs séf közreműködésével, hogy 19:30-tól a koncerteké legyen a főszerep.

A Blaha utcában először a Canaro lép színpadra, akik a swinget és a múlt századi szalonzenét ötvözik műsorukban, majd utánuk 21 órakor az Ineffable következik sajátos soul, neo-funk, gospel és pop-jazz ötvözetükkel.

Június 11-én, szombaton délután 15 órakor indul a fesztivál Kisfaludy Sándor: Az utolsó magyar petrarkista című könyvének bemutatójával, amit 16:30-tól a Betűbe zárva követ majd. Ezután 17:30 és 19:30 között Borongoló Füred sétára kerül sor, hogy az est hátralévő részét a koncertek töltsék ki: előbb a Margo koncertjét, majd 19:30-tól az Emmet Ray Experience fellépését, 21 órától pedig az Ephésemere előadását tekinthetjük meg.

A zárónapon, azaz június 12-én vasárnap a zene és az irodalom találkozásával indul a nap délelőtt 11 órától Jónás + Závada címmel, hogy egy délutáni borkóstoló után 17 órától megtekinthessük a Banai Szilárd & Friends koncertjét.