Programok Siófok közelében: LéviStory színházi előadás

Egy különleges történelmi musicalt szeretnénk megtekinteni a hétvégén? Amennyiben éppen ez a véletlen vágyunk támadt volna, a siófoki programok részeként érdemes lehet ellátogatni a közeli Veszprémbe, ahol három napon át megtekinthető lesz a LéviStory című különlegesség.

Az előadás szeptember 30-án, pénteken; október 1-jén, szombaton és október 2-án, vasárnap is megtekinthető lesz a Veszprémi Petőfi Színházban. A darabot Jávori Ferenc, Müller Péter Sziámi, Kállai István & Gábor írták és Kerényi Miklós Gábor rendezésében valósult meg, aki a Kiváló művész kitüntetése mellett Kossuth- és Erkel Ferenc-díjjal egyaránt rendelkezik.

Bár az előadás nem egy könnyed néznivaló, a maga háromórás műsoridejével kifejezetten nehéznek nevezhető, ellenben egy érdekes sztorit dolgoz fel, mely egyszerre gyönyörű, fájdalmas és vidám is, miközben dugig van vérpezsdítő dallamokkal és vidámsággal is természetesen.

A cselekmény Lévi Strauss történetét meséli el nekünk, akit a legtöbben a Levi’s farmerek névadójaként és kitalálójaként ismernek, azt azonban kevesen tudják róla, hogy ifjúsága nem volt éppen egyszerű, rengeteg kaland, szegénység és természetesen legendás szerelmi történeték övezték az útját.

Ez a különleges sztori bemutatja, hogy egy aprócska kis német faluból miként lehet meghódítani egész New Yorkot, majd onnantól a világot egy olyan ötlettel, mint a farmernadrág, ami azóta a divatvilág egyik meghatározó alapdarabja.

A történet meglepően vidám formában prezentálja a kivándorlás kényszerességét, az új világba történő beilleszkedés nehézségeit, annak szükségességét, méghozzá drámai összecsapásokkal és humoros pillanatokkal kiegészülve.