Programok Siófok közelében: Magyar Mozgókép Fesztivál

Több balatoni várost is átölelve idén is megrendezésre kerül a Magyar Mozgókép Fesztivál, ami a siófoki programok mellett Veszprémbe, Balatonfüredre és Balatonalmádira igyekszik majd csábítani a filmőrülteket néhány nagyszerű vetítéssel és díjátadóval.

A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program által megrendezett eseményen közel száz filmet nézhetnek meg az érdeklődők június 9. és június 12. között – méghozzá közönségtalálkozókkal, szabadtéri vetítésekkel, valamint természetesen szakmai és családi programokkal.

A Magyar Mozgókép Fesztivál részeként húsz magyar filmpremier is megtekinthető lesz, miközben a nyitófilmnek Fazekas Péter: A játszma című alkotását válogatták be olyan szereplők főszereplésével, mint Nagy Zsolt, Kulka János, Hámori Habriella vagy Scherer Péter.

Ezen felül a fesztiválon átfogó megemlékezés várható az idén 100 éve született Pécsi Sándorról, valamint a 120 éve született Jávor Pálról egyaránt.

A fesztivál részeként Balatonfüreden például a Tagore sétányon több szabadtéri vetítés is várható, így pénteken 21:30-kor Az unoka, szombaton ugyanebben az időpontban pedig A legjobb dolgokon bőgni kell című alkotás, de a Balaton Moziban folyamatosak lesznek a vetítések.

Június 10-én, pénteken 11 órától sorban olyan művek lesznek megtekinthetők, mint A teremtésről, a Digitális nomádom, a Legjobb tudomásom szerint, A játszma vagy A vízre írt név.

Június 11-én délután 13 órától aztán a Bors néni, a Jankovicsok, a Téli álom, a Magyar Passió, valamint az Áldozatok 2006, míg vasárnap 13 órától a Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártya, a 101. Magyar népmese – Mikulás Ferenc portréfilm, a Szia, életem!, A feleségem története vagy a Kék róka.