Programok Siófok közelében: Malomvölgy Jazz Fesztivál Lovason

Szeretjük a jazz műfajt? Szívesen részt vennénk egy olyan zenei fesztiválon, ahol az őszi időpont ellenére a nyarat idéző élmények várnak ránk, miközben az egész eseményt a minőségi jazz zene lengi körül? Ha a válaszunk igen, akkor a siófoki programok részeként látogassunk el Lovasra.

A Balaton fővárosának közelében elhelyezkedő aprócska település ad ugyanis otthont a Malomvölgy Jazz Fesztiválnak november 4-én és november 5-én, azaz pénteken és szombaton, mely napokon este 18 órától várnak ránk a minőségi koncertek, melyek a 3000 forintos jegyár ellenében kifejezetten magas minőséget képviselnek.

A minifesztivál hagyományteremtő célzattal kerül megrendezésre Lovas községben, ahol egészen konkrétan a Márffy Ház ad majd otthont ennek a különleges zenei utazásnak, mely siker esetén jövőre megismétlődik.

A tematikus fesztivál valóban egy mini-rendezvény lesz, melynek központi elemét leginkább a magyar, valamint a határontúli magyar jazz zenekarok kapták, azok közül is leginkább azon kevés zenekar, akik a honi népzenét ötvözik a stílussal, mindemellett pedig kiemelkedően tehetséges fiatalok alkotják.

A program ennek fényében úgy alakul, hogy november 4-én, a fesztivál kezdő fellépőjeként 18 órától a Gyárfás István Trio lép színpadra, akiket 19:30-tól aztán a Párniczky András Quartet követ, hogy a napot 21 órakor a Nagy-Babos Rebeka Quartet fejezze be.

November 5-én ismét 18 órától indulnak az események, először a Tálas Áron Trio csap a húrok közé, majd utánuk közvetlenül a Szirtes Edina Mókus & Nagy János Yancha Duo következik, az este és a fesztivál zárásaként pedig a Borbély Műhely lép színpadra 21 órai kezdéssel.