Programok Siófok közelében: Márton Napi Dínom-dánom Balatonszárszón

Szívesen megünnepelnénk a Márton Napot? Soha nem volt még részünk ilyen mulatságban? Ebben az esetben itt az ideje elkezdeni, és a siófoki programok mellett november 12-én ellátogatni Balatonszárszóra, ahol egész nap tematikus események várják az érdeklődőket.

A Márton Napi Dínom-dánom 2022 névre keresztelt eseménynek az említett szombati napon a balatonszárszói József Attila Emlékház ad majd otthont, így az egésznapos gasztronómiai és kézműves vásár mellett rengeteg különlegesség vár majd ránk.

Példának okáért megannyi libából készült finomságot kóstolhatunk majd meg, köztük a híres Márton tekercsek sós és édes változatait, de lesznek kézműves ajándékok, lakberendezési tárgyak, sőt dekorációk is, ha valaki szívesen megélni és hazavinné a Márton nap sajátosságait.

Természetesen lesznek majd az eseményen termelői fehér- és vörösborok, belőlük készült forraltbor, de kóstolhatunk újbort, sőt megannyi friss gyümölcs, gyümölcslé, tea, kávé, puncs, illetve tejtermékek, ezáltal ízletes házi sajtok is elérhetők lesznek – természetesen nem csak kóstolásra.

Nem is lenne igazi a Márton nap, ha nem próbálhatnánk ki néhány kézműves sört, sőt igazi forralt sörök, sörpárlatok, kenyerek, rétesek, mézek, házi sütemények, lekvárok, szendvicskrémek, egyszóval megannyi finomság várja majd az érdeklődőket.

Sőt mi több, a gyerekeknek egész napos ingyenes játszóház áll majd a rendelkezésükre, és míg 13 órától lesznek nyereményjátékok és totó is, 15 órától sajátos élőzene szórakoztatja majd a látogatókat.

Aki megnézné a József Attila Emlékházat is, a kapcsolódó tárlat egész napon át kedvezményes jegyekkel lesz látogatható.