Programok Siófok közelében: Mátyás Király meg az igazmondó juhász

Amennyiben szívesen szereznénk gyermekünknek egy garantáltan maradandó élményt a nyáron, akkor a siófoki programok mellett érdemes lehet ellátogatni a közeli Balatonföldvárra, ahol a Kultkikötőben, konkrétan a gyerekszínpadon egy különleges bábelőadásra kerül sor.

A Petőfi Sándor utca 9-es szám alatt megtalálható helyszínen az Aranygyapjú Társulat tart egy különleges zenés bábelőadást Mátyás Király meg az igazmondó juhász címmel, ami természetesen Illyés Gyula hasonló címmel ismert népmeséjének feldolgozásaként egy nagyon tanulságos történetet tár a nézők elé.

Sőt mi több, nemcsak a történet tekintetében számíthatunk különlegességre, hanem a középkori zenék tekintetében is, hiszen a nézők autentikus hangszerekkel, tekerős és kobzos megoldásokkal élvezhetik majd a történetet, ami a legkisebbek számára megannyi tanulsággal szolgálhat majd.

Az előadás során ráadásul felcsendülnek majd különféle francia és olasz reneszánsz dallamok, de természetesen a magyar középkori tételek is ott lesznek a repertoárban, miközben Mátyás, az igazságos magyar király és az igazmondó juhász történetét nem hétköznapi közegben, hanem nemezből készült díszlet előtt, sőt igazi nemezbábokkal élvezhetjük majd.

Jó hír, hogy a mesébe a gyerekek interaktív módon bevonásra kerülnek, így egy különleges élmény lesz számukra az egész, hála Zombori Györgyi és Krisztin Róbert előadásának, akik nemcsak énekszóval, hanem a hangszerekkel is kedveskednek majd a lurkóknak.