Programok Siófok közelében: Mendelssohn Kamarazenekar koncertek Veszprémben

Kedveljük a komolyzenei koncerteket? Ebben az esetben a siófoki programok mellett érdemes lehet ellátogatni november 16-án, szerdán és november 17-én, csütörtökön este 19 órától a veszprémi Hangvilla nagytermébe, ahol a Mendelssohn Kamarazenekar ad majd különleges előadást.

Aki esetleg nem ismerné őket, a különleges kamarazenekar mindig nagyszerű hangulatú előadásokkal kedveskedik a nézők számára, miközben a barokk zenétől kezdve, a klasszikus műveken át, egészen a 20. század legismertebb és legjelentősebb komolyzenei darabjaiig bezárólag mindent műsorra tűznek.

A zenekarhoz több ősbemutató, illetve magyarországi bemutató is kapcsolódik, ami nem meglepő, hiszen szívesen működnek közre koncertjeiken országos és világszinten is ismert szólisták vagy karmesterek.

A Mendelssohn Kamarazenekar rengeteg turnén szerepelt már nagy sikerrel, melyek részeként megjárták Európát és Amerika valamennyi szegletét, egyik különlegességük pedig, hogy gyakran lépnek fel jazz-zenészekkel, valamint a könnyűzenei élet arra érdemesebb kiválóságaival.

A Bartók-Pásztory-díjjal kitüntetett kamarazenekar pedig most Veszprémben ad hangversenyt, melynek részeként mindkét napon olyan tételeket hallgathatunk  meg tőlük, mint Albinoni – Sonata a 5 op. 2 No. 6, Geminiani – Concerto grosso vagy Bottesini – H-moll nagybőgőversenye, de biztosan terítékre kerülnek Respighi antik táncai és áriái, valamint Verdi E-moll vonósnégyese.

A fellépésen közreműködik majd Rácz Ödön, a Wiener Philharmoniker szólóbőgőse, miközben az egész előadás művészeti vezetéséért Kováts Péter lesz a felelős.