Programok Siófok közelében: Mesefesztivál Veszprémben

Szeretjük a meséket? Netán gyermekünk van odáig az ilyen történetekért? Akkor a siófoki programok mellett érdemes lehet a héten ellátogatni Veszprémbe, ahol március 29. és április 2. között idén is elrajtol a Mesefesztivál.

Az eseménynek a Pannon Egyetem ad helyet, így 29-én kedden Domokos Mariann előadásával, majd az Ószirmi mesék és zenék című mesélőesttel indul útnak a fesztivál, ami Császár Róbert és Kovács Gábor közbenjárásával született meg.

Március 30-án, szerdán délután 17 órakor azt Sándor Ildikó tart előadást a mesemondás hagyományáról, és míg 19 órakor Somi Panni: Mese a varázsgyűrűről előadása kerül terítékre a Kalánanda meseműhelyből, addig 20:30-tól Sándor Ildikó mesemondó estjének lehetünk részesei.

Március 31-én, csütörtökön aztán A nagy parranda filmvetítés várható 17 órától, hogy közvetlenül utána beszélgethessenek az érkezők Vörös Eszterrel, a film alkotójával. A napot 20 órakor a Játsszunk együtt mesét! interaktív meseszövés zárja, ami a Pannon Egyetem Bábstúdiójához kapcsolódik.

A fesztivál egyik központi napja április 1-je lesz, amikor a Pannon Egyetem mellett az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és a Latinovits-Bujtor Játékszín is csatlakozik a helyszínekhez. Lesz 13:30-tól szakmai előadás a kortárs bábszínházi irányzatokról, majd 15 órától Bánk címmel a Kabóca Bábszínház, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház és a Veszprémi Petőfi Színház közös előadására kerül sor.

Még ezen a napon lesz Canapé Büfé, előadást tart Láposi Terka színházi nevelési szakember, 20 órától pedig A kisgömböc című színházi előadás zárja a napot. A fesztivál utolsó napja április 2-a, szombat lesz, amikor a Kabóca Bábszínház és az Agóra fogadja majd az érdeklődőket.

Már délelőtt 10 órától indulnak az előadások, lesz mesemondó workshop, családi színház, Benedek Elek emlékest, a nap és a fesztivál fénypontja pedig 20 órakor az Alaine – Ideje a meghalásnak színházi előadás lesz a KL Színház előadásában.