Programok Siófok közelében: Mozart musical Veszprémben

Szeretjük az igazán magas minőséget képviselő musical előadásokat? Ebben az esetben egy igazán magas minőséget képviselő darabot tekinthetnek meg azok, akik április 1-jén, azaz pénteken este 19 órakor a siófoki programok mellett ellátogatnak a Veszprémi Petőfi Színházba.

A kérdéses helyszínen lesz ugyanis a bemutatója Michael Kunze és Sylvester Levay legújabb musicaljének, ami Mozart címmel pontosan arról szól, amiről gondoljuk: a legendás zeneszerző életéről és munkásságáról, méghozzá egy olyan szemszögből, ahonnan korábban még talán soha nem sikerült szemügyre vennünk.

Az alkotás különlegességét adja továbbá, hogy rendezője a Nádasdy Kálmán-díjas Somogyi Szilárd volt, aki a magyar közönség számára is egészen közérthetővé tette a legendás zenei zseniről szóló művet, ami rengeteg érdekes kérdésre is válaszol.

Példának okáért arra, hogy miként tud az ember felállni egy teljesen kiszolgáltatott helyzetből, miként tudja megőrizni önmagát úgy, hogy közben nem adja fel az elveit, sőt az egész világgal szembeszáll azért, hogy kiálljon a művészete mellett.

A Mozart egy minden tekintetben hiteles történet, aminek az alapját ellenőrzött, hiteles irodalmi források és alapanyagok, így például valódi levelezések adták. Emiatt a zeneszerzőről egy egészen másfajta, de közel sem negatív kép alakulhat ki bennünk.

Maga a mű egyébiránt egy kifejezetten tanító célzattal ellátott alkotás, amivel kapcsolatban fontos kiemelni, hogy értékét kimagaslóan megnövelte, hogy a szerző, azaz Sylvester Levay külön engedélyezte a magyar bemutatót a Petőfi Színház számára.