Programok Siófok közelében: múzeumi városi kvíz a Historia Malomkertben

Egy igazán elragadó és eredeti esemény részeseivé válhatnak azok, akik a siófoki programok részeként augusztus 31-én este 19:30-kor ellátogatnak a veszprémi Historia Malomkertbe, ahol a klasszikus kocsmakvízek mintájára szerveznek egy igazán különleges városi kvízt.

Amennyiben nekünk is kedvünk lenne egyrészt megismerni a várost, másrészt pedig próbára tenni a tudásunkat a kapcsolódó kultúráról, akkor szervezzünk legalább 4-7 fős csapatokat, majd regisztráljuk magunkat az eseményre, méghozzá nevezési díj nélkül.

A kvízre maximum nyolc csapat jelentkezhet, és érdemes lesz minél jobban felkészülni az eseményre, hiszen a győztesek igencsak értékes ajándékot vihetnek majd haza, miközben minden induló számára garantált az életre szóló élmény.

Ennek az oka, hogy az eseményt olyanok dolgozták ki és állították össze, akik évek óta kvízjátékosok már, vagyis nagyon jól tudják, hogy milyen érzés az asztal másik oldalán ülni, illetve próbára tenni tudásukat.

Ők azok, akik magabiztosan tudják, hogy az igazán jó kvízkérdés az, amelyiknek a megoldásáról elsőre senkinek sincs fogalma, de ha logikusan átgondolják az indulok, ha felhasználják lexikális tudásukat és a megérzéseiket egyaránt, akkor a csapattársakkal közösen rálelnek a megfelelő válaszra.

Az eseményen lesznek hagyományos és általános kérdések, kérdezz-felelek, sorrendbe állítás, de nem maradhatnak ki a sorból a képes kérdések, a kapcsolatkörök és a hangos kérdések sem.

A kvíz célja, hogy kortól és iskolai végzettségtől gyakorlatilag függetlenül valamennyi korosztály élvezhesse, mindannyian megtalálhassák az érdeklődési körükhöz illeszkedő kérdéseket, mindezt nevetve és játszva tanulva, a főszerepben Veszprém kultúrájával és helytörténetével.