Programok Siófok közelében: Múzeumok Éjszakája Balatonfüreden

A korábbi évekhez hűen idén sem kell mellőznünk a siófoki programok mellett a Múzeumok Éjszakáját Balatonfüreden, aminek jóvoltából a Vaszary Galéria falai között két teljes napon át várnak majd ránk a kapcsolódó események.

Június 24-én, azaz pénteken délután 16 órától az Arácsi Tájházban így különleges kézműves foglalkozások várnak majd ránk „Nagyszüleink játékai” címmel, hogy aztán 19 órakor a muzsikás együttes szórakoztasson minket egy rájuk jellemző, igencsak hangulatos koncerttel.

Aki nem akar koncertre menni, szintén 19 órától indul a Spinóza Színház előadásában a Capa, a világhírű fotós című előadás, aminek részeként egy igencsak különleges drámát ismerhetünk meg a világ egyik legjobb és legismertebb háborús fotósáról, méghozzá 1929 és 1954 között játszódva, a világ legkülönfélébb helyszínein.

Akinek még ezek után lesz kedve hozzá, 21 óra magasságában a galériában egy csillagászati bemutatóval egybekötött előadás várja az érdeklődőket, méghozzá Farkasréti György vezetésével.

Az esemény központi napja határozottan június 25-e, szombat lesz, amikor 15 órától egy nagy tárlatvezetéssel indul a nap a Perspectives of Perceptions kiállításon, hogy megcsodálhassuk és megismerhessük Pallavi Majumder és Sanjib Barui indiai képzőművészek munkáit.

16 órától aztán a Kisfaludy Galériában Hegedűs Ákos koncertfotóinak kiállításai várnak ránk Spotlight címmel, majd 18 órától egy kurátori tárlatvezetésre kerül sor a Vaszary Galériában, ahol a Rippl-Rónai Józseftől Maurer Dóráig című kiállítást élvezhetjük majd B. Nagy Anikó és Róka Enikő jóvoltából.

19 órakor aztán az ARTUS társulat előadása várható a Vaszary Kertben Cél/vagy/oK címmel, ami egy kifejezetten a múzeumok éjszakájára készült performance lett a sorban, majd 19:30-tól Olti Ferenc kötetlen beszélgetésével folytatódik az esemény.

A nap egyik zárásaként 21 óra magasságában Bluestone koncertet élvezhetnek majd a blues műfajának szerelmesei, hogy az eseményt 22 órakor Spotlight – Csak a zene van a kamera előtt és mögött címmel Hegedűs Ákos rendhagyó tárlatvezetése zárja le.