Programok Siófok közelében: nemzetközi délelőtt – fókuszban a német és az osztrák piaccal

Rendhagyó eseményre kerül sor szeptember 8-án, azaz most csütörtökön a siófoki programok mellett a veszprémi VKIK-ban (Radnóti tér 1.), ahol a Nemzetközi délelőtt részeként a német és az osztrák piac sajátosságaival ismerkedhetnek az érdeklődők.

Az esemény csütörtökön délelőtt 10 órakor veszi kezdetét a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, méghozzá a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarával és Magyarország Bécsi Nagykövetségével közösen annak érdekében, hogy a magyar vállalkozók, a magyar emberek jobban megérthessék a német és az osztrák piac működését, illetve sikerességét.

Az esemény valójában már 9:30-kor indul a regisztrációval – az esemény ingyenes, azonban előregisztrációt igényel –, amit 10 órakor előbb egy köszöntő követ, hogy közvetlenül utána egy átfogó előadásra kerüljön sor a német és a magyar gazdasági együttműködésben rejlő lehetőségekről, illetve arról, hogy mekkora esélye van a magyar vállalatoknak a külföldi piacokon.

Az előadást Balogh Ilona, a DUIHK ügyvezető igazgatóhelyettese tartja, aki érinti majd a külkereskedelmet, a német befektetéseket, valamint az olyan kérdéseket is, minthogy a német gazdaságon belül milyen szerepet van Magyarországnak, illetve a DUIHK milyen lehetőségeket biztosít a magyar cégeknek és beszállítóknak a német vállalkozásokkal való kapcsolatfelvételre.

10:40-től aztán Ausztriát is megvizsgálhatjuk hasonló szemszögből, méghozzá Dr. Tefner Nóra Borbála külgazdasági attasé szemszögéből, aki a magyar-osztrák kereskedelmi kapcsolatok mellett a piaci lehetőségeket, a határon átnyúló szolgáltatásnyújtást, a kapcsolódó adminisztratív feltételeket vesézi ki.

Az előadások után 11:20-tól személyes konzultációra is sor kerülhet az előadókkal, az érkezőket pedig szendvicsebéd fogadja majd.