Programok Siófok közelében: Nyáresti séta Veszprémben

Szeretünk nagyokat sétálni a nyári estéken, amikor már kellemesen hűvös odakint az idő? Ezt most egy különleges városnézéssel is társíthatjuk abban az esetben, ha a siófoki programok mellett ellátogatunk a közeli Veszprémbe.

Június 11-én, szombaton este 18 órakor ugyanis Nyáresti Veszprém Séta veszi kezdetét, ami azon túl, hogy egy gyermek- és kutyabarát esemény, ráadásul még teljesen ingyenes is, részeként pedig lehetőségük nyílik az érdeklődőknek arra, hogy megismerjék a várost úgy, ahogyan eddig még soha.

A túra koraeste indul, és maximum két óráig tart, tehát még bőven világosban befejeződik, így Veszprém város múltját még jó látási viszonyok között fedezhetjük fel, méghozzá érdekes sztorik és történetek sokaságának társaságában.

A kis kirándulás az Óváros tértől indul, és egészen a várig vezet majd, tehát kényelmes, akár kisgyermekes családok számára is ideális útvonalat álmodtak meg a szervezők, miközben a résztvevőknek lehetőségük nyílik megismerni a vár aljában található Séd-patak mellett található kincseket.

Ezen felül valódi idegenvezető segítségével tudjuk felfedezni az Óváros téri épületek sajátosságait, de megismerkedhetünk a Veszprémi Vár történetével és történelmével, illetve természetesen a kapcsolódó kulturális örökségekkel egyaránt.

Az ingyenes túrára a szervezők helyieket és turistákat egyaránt nagy szeretettel várnak abban az esetben, ha megismernék Veszprém legszebb látnivalóit. A túra indulása a város Tourinform irodája elől indul majd (Óváros tér 2.), részvételi szándákunkat pedig az info@veszpreminfo.hu e-mail címen jelezhetjük előre.