Programok Siófok közelében: nyitott cirkuszi klub Veszprémben

Mindig is vonzott minket a cirkusz világa? Ebben az esetben itt a remek alkalom, hogy a siófoki programok részeként megnézzük, sőt aktív részeseivé váljunk a Tiéd a tér – Nyitott cirkuszi klub eseménynek május 14-én, délután 14 és 16 óra között Veszprémben.

Az esemény egy könnyen megközelíthető és jól ismert helyszínen, a Veszprém, Aradi vértanúk utca 2-es szám alatt megtalálható Deák Ferenc Általános Iskolában kerül megrendezésre, ahol sokan ismerősként köszönthetik majd a Jutasi Pikniken is feltűnő cirkuszi kavalkádot.

Akiknek korábban már volt hozzájuk szerencséjük – valamilyen cirkuszi helyszínen vagy máshol –, azok most lehetőséget kapnak arra, hogy ott folytassák, ahol abbahagyták, esetleg újabb szegletét ismerjék meg a cirkuszozás formájának.

Sőt mi több, az esemény mostantól – egészen visszavonásig – hetente várja majd az érdeklődőket, azaz minden szombaton érdemes lesz felkeresni a veszprémi általános iskolát, hogy kipróbálhassuk magunkat bizonyos cirkuszi tevékenységekben, illetve tovább fejleszthessük korábban megszerzett tudásunkat.

A megjelentek kipróbálhatják magukat például zsonglőrködésben, pörgethetnek virágbotot, tányért, labdát, kendőt, de akrobatikában, egyensúlyozó gyakorlatokban, sőt kézenállásban egyaránt lehetőségük nyílik kipróbálni magukat.

A cirkuszi gyakorlatok részeként garantáltan mindenki fejlődik majd így vagy úgy. Segítségével javul például a mozgáskoordináció, de fejlődik a koncentrációs készség, miközben a közösségépítés mellett önbizalmat is ad az emberek számára. Fontos azonban, hogy a programok kipróbálása elsődlegesen 6 éves kor felett ajánlott!