Programok Siófok közelében: Nyolcvan vödör levegő színházi előadás

Szeretnénk egy minőségi színházi előadáson eltölteni az időnket? Amennyiben igen, akkor a siófoki programok mellett látogassunk el november 10-én, csütörtökön a veszprémi Petőfi Színházba, ahol Lezsák Sándor néhány héttel ezelőtt bemutatott műve, a Nyolcvan vödör levegő kerül a középpontba.

Ez a különleges tragikomédia a Jászai Mari-díjas Érdemes művész, Oberfrank Pál rendezésében valósult meg, és közel két teljes órán át szórakoztatja majd a közönséget, méghozzá egy igencsak mélyen szántó gondolatokkal megtöltött, filozofikus magasságokig emelkedő előadással a főszerepben.

A történet azt a problémakört járja körül, hogy mindenkinek vannak félelmei, azaz mindenki fél valakitől vagy valamitől. Emiatt gyakran ledönthetetlen falakat és akadályokat építünk fel magunk köré, miközben elhisszük azt, hogy ezek megvédenek minket, de valójában inkább csak bezárnak valahová.

Lezsák Sándor művében egy idős házaspár történetét ismerhetjük meg, akiket kizárólag a félelem vezérel, ezért felépítenek maguknak egy bunkert és készülnek valamire, valamiféle rettegett állapotra.

Hogy mégis miről van szó? Talán még ők sem tudják, éppen ezért egy kissé fanyar humorral és megközelítéssel, de a Nyolcvan vödör levegő megmutatja, hogy miért is olyan fontos, hogy mindig higgyünk valamiben.

A kétszereplős előadáson az öregasszony szerepében Módri Györgyit találjuk, öregemberként pedig Oberfrank Pált, és miközben a jelmezeteket, valamint a díszleteket Libor Katalin készítette, a művészeti munkatárs Kulcsár-Székely Gábor volt.