Programok Siófok közelében: Nyugdíjas Egyetem Veszprém

Aki mindig is szeretett volna egyetemre járni, de soha nem volt lehetősége rá, esetleg szívesen hallgatna néhány érdekes előadást, annak a siófoki programok részeként augusztus 17-én itt lesz a remek alkalom a Pannon Egyetem Aulájában.

A kérdéses helyszínen ugyanis ismét megtartják a Nyugdíjas Egyetem Veszprém előadását méghozzá a Pannon Egyetem, az Északi Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet és a Pannon KözTér közös rendezvényeként.

A szerdán délelőtt 10-kor kezdődő mintegy kétórás előadásra Dr. Kővári Edit egyetemi docens és Dolgos Attila, az Északi Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet elnöke érkezik, hogy a megnyitó után átadják a szót Dr. Domokos Endre igazgatónak, aki a Zaj a (nem) csendes gyilkos című előadással szolgál majd az érdeklődőknek.

A Pannon Egyetem Mérnöki Kar kutatási és fejlesztési központ vezetője az előadás során Dr. Robert Koch egyik híres mondatát igyekszik körbejárni. A TBC felfedezője ugyanis már több mint száz évvel ezelőtt megjósolta, hogy egy napon az emberiségnek a zaj ellen kell harcot vívnia, ami olyan háború lesz, mint amit korábban a kolera vagy a pestis ellen folytatott.

Az előadás több mint 50 percig tart majd, és természetesen lehetőségük nyílik a nézőknek kérdések feltételére is, amit az igazgató maga válaszol meg.

Ezt követően kulturális műsor következik, a Gizella Nőikar lép színpadra, mely 2002-ben alakult a városban, mint a város egyik leginkább kiemelkedő művészeti együttese. 2018-ban Prima-díjjal is kitüntették őket, majd 2022-ben, a Gizella-napi hangversenyen ünnepelték fennállásuk húszéves évfordulóját.

Az esemény különlegességét jelenti majd, hogy a koncerten nem a kórus eredeti karnagya, hanem Lukács Elek, a veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság karnagya vezényel majd.