Programok Siófok közelében: Petőfi Szalon a Veszprémi Petőfi Színházban

Kifejezetten rendhagyó esemény vár azokra, akik a siófoki programok részeként ellátogatnak a közeli Veszprémbe, ahol a Petőfi Színház berkein belül egy igazán különleges előadás vár ránk Petőfi Szalon – Nézőtéri dolgozók címmel.

Minderre február 14-én, hétfőn délután 17 órai kezdettel kerül sor, méghozzá Kellerné Egresi Zsuzsanna ötlet- és házigazda jóvoltából, aki azzal a céllal álmodta meg a Petőfi Szalont, hogy küldetéstudattal a Petőfi Színház működéséhez nélkülözhetetlen, ugyanakkor a nézők számára rendszerint teljesen láthatatlan dolgozókat is bemutassa a nézőknek.

A kulisszák világából így előkerülnek olyan kollégái is az intézménynek, akik nélkül nemcsak a veszprémi, hanem egyetlen másik színház sem lehetne működőképes. Hogy kik ezek a kollégák? Például a mindig árnyékban dolgozó súgó, az ügyelő, az asszisztens, a fényekért felelő világosító, a nagyszerű hangzást biztosító akusztikus, a gyönyörű háttereket megálmodó kellékes és díszletgyártó, a színpadmester, a színházi titkár vagy a szervező.

A Petőfi Szalon részeként nemcsak megismerhetjük őket, hanem mindemellett betekintést is nyerhetünk munkájukba, sőt mi több, az érdeklődők természetesen még kérdéseiket is feltehetik majd, tehát a szervezők minden érkezőt arra ösztönöznek, hogy bátran legyenek kíváncsiak és kérdezzenek sokat, hiszen nem mindennapi esemény részesei lehetnek.

A szalon főbb vendégei ezúttal Laky Árpádné és Gosztolai Mária nézőtéri felügyelők lesznek, akik saját élményeiket osztják majd meg az érkezőkkel, akik megismerhetik láthatatlan, de mégis annál fontosabb szakmájuk minden sajátosságát.