Programok Siófok közelében: Pockets Full of Change koncert Veszprémben

Szeretjük az akusztikus koncertek hangulatát? Ebben az esetben a siófoki programok mellett látogassunk el a közeli Veszprémbe, ahol a Papírkutyában az előttünk álló héten egymást követő három napon át is fellép majd a Pockets Full of Change zenekar Németországból.

Az együttes november 8-án, november 9-én és november 10-én, azaz kedden, szerdán és csütörtökön este 19 órai kezdettel lép majd színpadra az említett szórakozóhelyen, elsődlegesen azok számára dedikálva fellépésüket, akik odáig vannak a kellemes műfaji hibridekért.

Azon túl ugyanis, hogy a Pockets Full of Change két nagyon régi barát örömzenéje, amiben ott vannak a hamisíthatatlan érzelmek, valamint az egészet a lágy akusztikus zenék fonják körül, valójában a blues műfaját vegyítik a népies hatásokkal, valamint a speciális Americana életstílussal.

Mindezt ráadásul mindenféle szentimentalizmus nélkül, rendkívül mély, lélekre ható szövegekkel, erőteljes hatásokkal a kissé terjengős német popzene irányából. Mindezt olyan melegséggel és közvetlenséggel tálalva, amihez foghatót eddig még csak az amerikai zenekaroktól szokhattunk meg korábban.

Nem csoda, hogy a bandát kezdetben olyan zenekarok inspirálták, mint a The Greatful Dead, noha dalaikban ott van még a Punch Brothers, a Yonder Mountain, a String Band, sőt még Gillian Welch hatása is, akinek tehát megdobbant a szíve valamelyik névtől, az biztosan itt is magára talál majd.

Természetesen a Pockets Full of Change-nek megvan a maga sajátos elborult világa, benne a különleges akusztikus dallamokkal, a boldogsággal és a meditatív nyugalommal, mindezt Chris Timm gitáros-énekes és Jonas Puschke ütős-énekes tolmácsolásában.