Programok Siófok közelében: Pustol a hó, avagy könnyű neked Szarvas Józsi…

Ha elegünk van már a megszokott színházi előadásokból, akkor itt az idő kiszakadni egy kicsit a szokványosból, és a siófoki programok részeként ellátogatni a veszprémi Petőfi Színházba, ahol Pustol a hó, avagy könnyű neked Szarvas Józsi… címmel egy különleges prózai előadás vár ránk május 29-én, vasárnap este 19 órakor.

A sajátos előadás mögött egy hatvanéves férfit láthatunk, aki betöltve az újabb fordulópontot és mérföldkövet, megáll egy pillanatra, hogy visszanézzen és találkozzon önnön magával, az egész életével.

Volt ő ugyanis tanyasi kisfiú, debreceni henteslegény, a Csokonai Színház segédszínésze, majd a Vígszínház és megannyi más egyéb ismert társulat színésze. Hősünk megáll, hogy felidézze ezt az egész korszakot, de csak egy pillanatra, hogy rögtön tovább tudja folytatni útját – példának okáért éppen ezzel az előadással.

A Könnyű neked, Szarvas Józsi… című alkotás alapját a Szarvas József és Bérczes László által közösen írt könyv adja, ami 2018 nyarán jelent meg, mint az ismert színész saját életrajzi regénye, amiből aztán végül a Pustol a hó című színházi előadás született, amit Szarvas József előadásában élvezhetünk majd.

A történet egészen régre, évtizedekkel korábbra nyúlik vissza. Egy téli reggelen indul, amikor akkora hó esett, hogy a család nem tudott kimenni a házból, és úgy szakadt, hogy nagy folyosókat kellett vágni a kúthoz, az állatokhoz, a kerti WC-hez, a farakáshoz, de még a bekötőúthoz is. Ezen a reggelen indul a kis Szarvas Józsi története…