Programok Siófok közelében: Sárkányok napja Szentkirályszabadján

Szívesen töltenénk a szabadban az időnket az első őszi hétvégén? Ebben az esetben a siófoki programok részeként lehetőségünk nyílik részt venni egy igazi sárkányeregetésnek, ami az elmúlt években már egyfajta hagyománnyá vált a Balaton fővárosának közelében fekvő Szentkirályszabadján.

Ez a Sárkányok Napja névre keresztelt esemény, ami idén is szeptember első hétvégéjén, konkrétan szeptember 3-án, szombaton kerül megrendezésre az említett helyszínen, méghozzá elsődlegesen azzal a célzattal, hogy a szabadba csábítsa az embereket, mindemellett pedig népszerűsítsék vele a szervezők a sárkányeregetést.

A népszerűsítés mellett a szervezők részéről fontos, hogy a kicsik és a nagyok egyaránt egy kellemes hangulatú napot tölthessenek el együtt a szabadban, méghozzá aktív testmozgás társaságában.

Természetesen nemcsak saját sárkányokat lehet vinni a helyszínre, hanem ott is meg lehet építeni sajátunkat abban az esetben, ha nem rendelkezünk még ilyen eszközzel, így várhatóan csak ezen az eseményen legalább 150-200 papírsárkány készül majd, melyeket díjazásnak is alávetnek.

Ennek megfelelően nemcsak az egyes darabok repülési tulajdonságai kerülnek a középpontba, hanem például a megjelenésük egyaránt díjazásra kerül, méghozzá korcsoportokra osztott formában, hogy mindenkinek legyen esélye nyerni valamit.

A papírsárkányok építése és reptetése mellett természetesen ismét lehetőségük nyílik majd az érdeklődőknek kipróbálni a különféle társprogramokat, melyek között kicsik és nagyok is megtalálják a számításaikat.

Biztosan lesz például légvár, de különféle ügyességi játékok, lovaskocsikázás, veterán motorok kiállítása, sőt gépsárkányok felvonultatása egyaránt várható.