Programok Siófok közelében: Spielberg maraton Csopakon

Szeretjük a filmeket, hovatovább a filmes maratonokat és még inkább Spielberg legendás műveit? Ebben az esetben a siófoki programok részeként most látogassunk el Csopakra, ahol a Plul Malomban június 17. és június 19. között egy vérbeli Spielberg maraton várható.

A Balaton északi partján elhelyezkedő mozi egy még ma is működő vízimalom kertjében került felállításra, ahol az említett időpontban most Steven Spielberg klasszikus filmjei kapják a főszerepet három egész estén át, méghozzá kulturális programok és kulináris élmények társaságában.

A programsorozat június 17-én, pénteken este indul, aminek részeként a West Side Story 2021-es változata kerül a vetítővászonra, érdekessége pedig, hogy a mű megtekintése után filmes szakemberek társaságában beszélgethet a közönség a forgatókönyv sajátosságairól.

Június 18-án, szombaton aztán az ET a földönkívüli, a nyolcvanas évek egyik klasszikus kasszasikere kerül terítékre, amit aztán szintén egy beszélgetés követ majd, de a filmes szakemberek ezúttal a film látványvilágára, valamint az operatőri munkára szeretnének koncentrálni.

Június 19-én, azaz vasárnap aztán az 1971-ben megjelent, kevesebbek által ismert Párbaj című film kapja a főszerepet, amit szintén közös kerekasztal beszélgetés követ majd, méghozzá a film rendezői munkájával kapcsolatban.

A kutyabarát rendezvényen minden este 21 órakor kezdődnek a filmvetítések, de már 17 órakor be lehet menni a helyszínre, ahol különféle művészeti programok várják majd az érdeklődőket, sőt színész- és filmes hallgatókkal is beszélgethetünk majd, akik éppen Csopakon forgatják aktuális kisfilmjüket.