Programok Siófok közelében: SUP túra a Tihanyi-félszigeten

Hogy mi az a SUP? Most bárki megtudhatja, ha a siófoki programok mellett szeptember 7-én, azaz szerdán délután 14 órakor ellátogat a Tihanyi-félszigetre, azon belül is a SUP Centerhez, ahonnan a part mentén egy két és félórás „kirándulás” várja majd az érdeklődőket.

Mindez a Tihanyi-félsziget egy egészen érintetlen partszakaszán, miközben nemcsak a haladók, hanem akár a kezdő SUP-osok is bátran teljesíthetik a túrát, ehhez pedig nem kell mást tenniük a jelentkezőknek, mint a túra előtt fél órával részt venni egy félórás oktatáson, ami azon túl, hogy teljesen ingyenes, tökéletesen átadja a SUP-használat alapját.

Az eseményre a helyszínen lehet jelentkezni, de természetesen előzetes bejelentkezésre is lehetőség van, ha esetleg attól tartanánk, hogy nem férünk bele a maximum 35 fős keretbe, esetleg rögtön egy nagyobb csoporttal szeretnénk csatlakozni az eseményhez.

Ha a túrát előre kifizetjük, azonban a rossz időjárás miatt nem lehet megtartani, a részvételi díj nem veszik el, csupán átkerül egy másik időpontra, így később pótolhatjuk majd ezt a különleges túrát.

A résztvevők a Club Tihany belépő sorompójánál csatlakozhatnak az eseményekhez, ahonnan a vízisport épületnél lesz a gyülekező, maga a SUP-túra pedig a zászlóval megjelölt fehér kapun keresztül megközelíthető strandról indul el.

A túrához szükséges deszkát és evezőt a szervezők biztosítják minden érkező számára, ugyanakkor napkrémet, ivóvizet, valamint megfelelő ruházatot – a fürdőruha ajánlott – már mindenkinek magának kell biztosítania.